JENEI SZILVESZTER

Elég régen születtem ahhoz, hogy jelen lehessek a magyar rockzene születésénél. (amúgy 1949-ben a Rák jegyében, ha valakit érdekel rajtam kívül)

A zenével való ismerkedés anyám hatására történt, az ő jóvoltából csellóztam kilenc évig. Akkor még fixa ideám volt, hogy koncertművész leszek... Később két év klasszikus gitártanulás, majd egy eredménytelen (9 pontos) zeneakadémiai felvételi után komolyzenei pályámat befejezettnek tekintettem...

A rockzenével l976-táján találkoztam, gitárosa lettem az akkor újjászerveződött ILLÉS- együttesnek. Ezután különböző formációk tagjaként a teljes akkori könnyűzenei palettát végigkísértem zenekari tagként, hangszerelőként, komponistaként. Ennek mintegy 140 LP látta kárát, nyolc arany-, és két platinalemez erre a bizonyíték. 1980-ban alapító tagja voltam az azóta már megszűnt budapesti ROCK-SZÍNHÁZ- nak.

Ugyanebben az évben alakult ki kapcsolatom a pozsonyi OPUS-RECORDS-szal, négy angol nyelvű album jelent meg náluk. 1984-ben csatlakoztam a legelső és egyetlen magyar folk-rock zenét játszó formációhoz, a KORMORÁN- hoz, akikkel egészen az ezredfordulóig dolgoztam. Több hazai és nemzetközi fesztiválon szerepeltem szerzőként viszonylag sikeresen. (l992 Egri Táncdalfesztivál III. díj, l994 Televíziós Dalfesztivál I. díj, Eurovíziós Dalfesztivál Dublin 4. hely, l995 Sopoti Dalfesztivál II. díj, l996 Magyar Rádió " Sztárkereső Fesztivál" I. díj)