TÓTH ISTVÁN

1960.12.25-en született Budapesten.

Előadoművészi pályája gyermekszínészként indult a 70-es évek közepén.

Gimnazista éveiben rendszeresen fellép a Madách és a Vígszinházban, szinkronizál és játékfilmekben szerepel.  A hetvenes évek végén Ruszt József társulatához szegődik, tagja a Szegedi Nemzeti Színháznak majd a Zalaegerszegi Hevesi Szinháznak. Közben zenéket komponál főként színházi előadásokhoz, és hivatásos előadóművészi képesítést szerez.

A nyolcvanas évek vegen hátat fordít a szinházi életnek, és vidéken, az Őrségben telepedik le. Az általa kifejlesztett nomád íjak készitésével és lovasíjászattal foglalkozik, a tárgyban sokat publikál és utazik. Két nemzetktözi vállalatot létesít az íjak forgalmazására, miközben megalapítja a Hétrét együttest, mellyel a hazai világzenei együttesek élvonalába kerül.  Saját hangstúdiójában hangmérnökösködik, hangoskönyveket és zenei hanglemezeket készit es ad ki.

2004-ben barátaival megalapítják a Neil Young Sétányt, amelyben az akusztikus gitár mellet elektromos gitáron és basszusgitáron is játszik, énekel. 

2000 óta rendszeresen jár az Egyesült Államokba, ahova mint üzletember és  mint színházi szakember utazik. 2007-ben a Magyar Zeneszerzők Szövetsége tagjai közé választja.

2008 óta a New Yorki Magyar Szinház tagja.